Fő Támogatóink

Móri Önkormányzat

MÓR-VÉD SECURITY Kft

Dojo kun

1. Rendületlenül edzeni fogjuk testünket és lelkünket.

2. A Budó igaz útját követjük, így fejlesztjük képességeinket.

3. Szilárdan törekedni fogunk önmagunk legyözésére.

4. Megtartjuk az udvariasság szabályait, tiszteljük elöljáróinkat és a rangban fejlebb levőket. Tartózkodunk az erőszaktól.

5. Követjük az emberiesség tanítását, soha nem feledjük az alázatosság igaz erényét.

6. Tiszteljük a bölcsességet és az erőt, nem keresünk más vágyakat.

7. Egész életünkben a karate fegyelmével járjuk a Kyokushin útját.

postheadericon Genkina 1980-2014

 

Már 1980-ban megalakult a kyokushin klub Móron, melynek foglalkozásait akkor Monschauser Zoltán vezette, s a szervezési feladatok megoldásába Tisza András segített be. Az edzésvezetésbe a Székesfehérvári klubvezetők Kovács Ferenc és Koczor Attila is besegítettek. Elindult a kyokushin karate Móron kezdő és haladó csoportokban a Radnóti Általános Iskola tornatermében.  A későbbi klubvezető Mergl József szerezte a legtöbb minősítési pontot a csoport számára. Felkészítésében Koczor Attilának és a későbbiekben Tisza Andrásnak vannak elévülhetetlen érdemei. 1988-ban Mergl József többek között elnyerte az év junior versenyzői címet a -64 kg-os kategóriában.

Az utódokra sem lehet panasz, hiszen például a móri csapat kétszer is az első helyen végzett a nemzetközi teljesítménytúrán. Ezen kívül számtalanszor lettek érmesek országos szinten. Név szerint Szabó Béla, Tóth Csaba, Maron István. Tisza András klubvezető vezetésével 1994-ig folytatódtak az edzések a kisvárosban, majd Mergl József 1.danos mester vette át a klub irányítását 18 éven át sikeresen működtetve az egyesületet. Nagyon sok karatéka látogatta az edzéseket, közülük került ki Illek István, aki 2011-ben megszerezte az 1.dan fokozatot, majd 2012-től Ő lett a klubvezetője, Lampert Csaba az elnöke a Móri csapatnak.

Köszönet állandó támogatóinknak a klub működéséhez nyújtott segítségért: Szücs Ferencnek a Mór-Véd Security Ügyvezető igazgatójának, A Frimo Hungary Kft-nek valamint a Móri Önkormányzatnak.
Osu!

 

kZz0anUtgHc

postheadericon Szabó Gábor festménye

Szabó Gábor 9-kyus klubtagunk adta át klubunknak festményét, mely Oyama mestert és a Kyokushin Karatét ábrázolja és szimbolizálja.

A festményen megtalálhatók a kyokushin karate övszínei:  -a fehér karate gi, a tisztaságot, a kék égbolt a végtelent, a sárga az alázatosságot, zöld szín a reményt, a barna szín a testi, szellemi, lelki egyensúlyt, míg a fekete tartalmazza ezen színek összességét. A festményen Sosai Masutatsu Oyama mester /1923-1994/ középen  látható.  Ö alapította meg és rendszerezte a Kyokushin Karatét. Jelentése : KYOKU – végső-t vagy legtávolabbit, a SHIN – igazságot, a KAI – találkozást, összekapcsolódást jelent, /Találkozás a végső igazsággal!/ Szimbóluma a szentélyen jobb oldalon elhelyezkedő kör alakú Kanku, mely az egységet az erőt és a végtelent jelképezi. A Shinkyokshin szimbóluma a szentélyen balra a kör alakú Kokoro, jelentése szív, lélek. A festményen felül a Toriin van felfestve a dojonk neve. A Torii dimenziókat összekötő kapu, A sintó szentélyek kapubejárataként őrzik a hely szellemét és jelzi az utat a szentélyhez. A Torii- úgy hiszik, hogy jó szerencsét, sikeres jövőt hoz annak, aki áthalad alatta. Középen felül látható a Toriin a Jing.Jang szimbólum, mely a test és a lélek harmóniáját jelképezi. A szentélyen kétoldalt alul található a Japán és a Magyar lobogó. Oyama mester mögött a háttérben látható a felkelő nap. A piros szin az erőt és a tüzet, a sárga az alázatosságot, a narancssárga fény a megvilágosodást szimbolizálja.

Köszönet a Gábornak a szép festményért a klubtagok nevében!

Osu!

Bővebben...

postheadericon Fő támogatónk Szücs Ferenc.

Az évzáró edzést követően meghívott vendégünk Szücs Ferenc is jelen volt.

Köszönetünket fejeztük ki sok éves kitartó, támogató munkájáért.

Bízunk a továbbiakban a sikeres együttműködésben.

Köszönet a klub nevében!

 

postheadericon 2013 évi támogatás.

Szücs Ferenc a Mór-Véd Security tulajdonosa ez év májusában támogatta klubunkat szabadidőruha felszereléssel, így segítve a klub jövőbeli verseny, illetve bemutatókon való egységes megjelenését.

Ezzel szimbolizálva az egységet és az összetartozást.

Ezúton köszönjük segítő szándékát minden klubtag nevében és a klub iránti elkötelezettségét.

Köszönettel Illek István klubvezető.