Fő Támogatóink

Móri Önkormányzat

MÓR-VÉD SECURITY Kft

Dojo kun

1. Rendületlenül edzeni fogjuk testünket és lelkünket.

2. A Budó igaz útját követjük, így fejlesztjük képességeinket.

3. Szilárdan törekedni fogunk önmagunk legyözésére.

4. Megtartjuk az udvariasság szabályait, tiszteljük elöljáróinkat és a rangban fejlebb levőket. Tartózkodunk az erőszaktól.

5. Követjük az emberiesség tanítását, soha nem feledjük az alázatosság igaz erényét.

6. Tiszteljük a bölcsességet és az erőt, nem keresünk más vágyakat.

7. Egész életünkben a karate fegyelmével járjuk a Kyokushin útját.

postheadericon Genkina 1980-2014

 

Már 1980-ban megalakult a kyokushin klub Móron, melynek foglalkozásait akkor Monschauser Zoltán vezette, s a szervezési feladatok megoldásába Tisza András segített be. Az edzésvezetésbe a Székesfehérvári klubvezetők Kovács Ferenc és Koczor Attila is besegítettek. Elindult a kyokushin karate Móron kezdő és haladó csoportokban a Radnóti Általános Iskola tornatermében.  A későbbi klubvezető Mergl József szerezte a legtöbb minősítési pontot a csoport számára. Felkészítésében Koczor Attilának és a későbbiekben Tisza Andrásnak vannak elévülhetetlen érdemei. 1988-ban Mergl József többek között elnyerte az év junior versenyzői címet a -64 kg-os kategóriában.

Az utódokra sem lehet panasz, hiszen például a móri csapat kétszer is az első helyen végzett a nemzetközi teljesítménytúrán. Ezen kívül számtalanszor lettek érmesek országos szinten. Név szerint Szabó Béla, Tóth Csaba, Maron István. Tisza András klubvezető vezetésével 1994-ig folytatódtak az edzések a kisvárosban, majd Mergl József 1.danos mester vette át a klub irányítását 18 éven át sikeresen működtetve az egyesületet. Nagyon sok karatéka látogatta az edzéseket, közülük került ki Illek István, aki 2011-ben megszerezte az 1.dan fokozatot, majd 2012-től Ő lett a klubvezetője, Lampert Csaba az elnöke a Móri csapatnak.

Köszönet állandó támogatóinknak a klub működéséhez nyújtott segítségért: Szücs Ferencnek a Mór-Véd Security Ügyvezető igazgatójának, A Frimo Hungary Kft-nek valamint a Móri Önkormányzatnak.
Osu!

 

kZz0anUtgHc