Fő Támogatóink

Móri Önkormányzat

MÓR-VÉD SECURITY Kft

Dojo kun

1. Rendületlenül edzeni fogjuk testünket és lelkünket.

2. A Budó igaz útját követjük, így fejlesztjük képességeinket.

3. Szilárdan törekedni fogunk önmagunk legyözésére.

4. Megtartjuk az udvariasság szabályait, tiszteljük elöljáróinkat és a rangban fejlebb levőket. Tartózkodunk az erőszaktól.

5. Követjük az emberiesség tanítását, soha nem feledjük az alázatosság igaz erényét.

6. Tiszteljük a bölcsességet és az erőt, nem keresünk más vágyakat.

7. Egész életünkben a karate fegyelmével járjuk a Kyokushin útját.

postheadericon Szervezeti hírek

Kálóczi József Branch Chief levele a bakui EB-n elért eredményeinkről, illetve a szept. 6-án rendezendő Mas Oyama Memorial Cup versenyről.

Levél Bakui EB-ről

Mas Oyama Memorial Cup versenyről 1

postheadericon Masutatsu Oyama életútja

A kezdetek

Masutatsu (Mas) Oyama 1923. július 27-én született Yong I Choi néven egy kis faluban, nem messze Gunsan városától Dél-Koreában. Még egészen kicsi korában szülei Mandzsúriába, Dél-Kínába küldték nővérének az ültetvényére. Kilenc éves korában kezdte tanulni a Kempo egy Dél-kínai formáját — amelyet "18 kéz"-nek neveztek — Yi mestertől, aki abban az időben szintén az ültetvényen dolgozott. Amikor 12 éves korában Oyama visszatért Koreába, folytatta tanulmányait Koreai Kempoban.

Bővebben...

postheadericon Kyokushin Karate története

A Kyokushin karate megalapítója Masutatsu Oyama, (1923 július 27) aki megreformálta a több ezer éves múltra visszatekinto harci muvészetet, elotérbe helyezve a valós küzdelmet és a hatékonyságot. A fizikai aspektusok mellett céljául tuzte ki az emberi értékek megorzését és az ifjúság egészséges életmódra való nevelését.

Bővebben...